Barion Pixel

Generációváltás családi vállalkozásokban

A generációváltás problémái

A generációváltás egy cégben többéves munka eredménye. Mivel Magyarországon most van az első hulláma ennek a témának, nem volt kitől példát venni.

Generációváltás családi vállalkozásokban

 

Akár szülőről gyermekre öröklődik, akár más valaki veszi át a céget, siker esetén tovább prosperál. Kudarc esetén pedig megszűnik létezni az addig hosszú évek munkájával felépített vállalkozás.
Ez utóbbira még Nyugat-Európában is komoly esély van, a családi vállalkozások tekintélyes hányada hal ebbe bele, idehaza pedig pont a kommunizmus által megszakított lánc miatt még nagyobb odafigyelés szükséges.

Ezt a blogot olvasva nagy valószínűséggel te még fiatal vagy ahhoz, hogy a cég átadásán gondolkozz. A könnyebb tervezhetőség érdekében már most is megéri elgondolkodnod a cég jövőjét illetően, amikor lehet, hogy “csak” egy  egyszemélyes kis start-up vagy.

Generációváltás jelentősége nemzetgazdasági szinten

Ez nemzetgazdasági szinten is probléma tud lenni a generációváltás. Mivel a kkv szektor foglalkoztatja a munkavállalók mintegy harmadát és sokukat fog szinte egyidőben érinteni az utódlás, így a GDP termelés jelentős része kerülhet veszélybe. Ha ezek a cégek megszűnnek, akkor ezzel együtt munkahelyek szűnnek meg.
Mondhatod, hogy azok a munkások elmennek máshova dolgozni. Egy részük biztos, bár lehet, hogy kiesnek a termelésből egy időre, amíg találnak maguknak másik munkaadót. Más részük viszont hosszabb időre kényszerpihenőre megy. Még akkor is, hogy ha jó szakemberek. Elvégre a viszonylag gyorsan, több céget is érintő végbemenő generációváltás annak a szomszédnak a vállalkozását is érintheti, aki felvenné őket.

Ezt a közgazdászok nagyon szeretik táblázatokban elemezni, és bár közgazdász vagyok, de ettől most megkíméllek 🙂

A generációváltás elemzései helyett inkább ebbe gondolj bele

Te hány embernek adsz munkát közvetve vagy közvetlenül, illetve mire oda elérsz, hogy a generációváltás a cégedben aktuális lesz, addigra hánynak tervezel munkát adni? Munkát adhatsz akár megrendeléseiden keresztül, akár úgy is, hogy te magad foglalkoztatod őket.
Ha nem picike településen vagy munkaadó, akkor képzeletben költöztesd egymás mellé a munkatársaidat. Ha tegnap úgy döntöttél volna, hogy megszűnsz, akkor járd végig ezt a városrészt, hogy hány utcában nem kellene ma munkába indulni, hány buszmegálló maradna üresen.

A mostani generációváltás fontos kérdés, mivel itt a bizalom a tét. Ha nem sikerül, akkor sok cég tönkremehet ebben, és így sok munkahely megszűnhet. Ha viszont sikerül, akkor a cégtulajdonos tud hagyni olyat a következő generációra, amelyből nem csak jobban lehet élni, mint alkalmazottként, hanem túlmutat őrajta is.
Általánosságban véve most tanuljuk meg, hogy egy háznál vagy egy darab földnél hogyan lehet többet (vagy mást) az utókorra hagyni.

Generációváltás a családon belül

Ha te mostanság vetted át a cégedet a szüleidtől, akkor valószínűleg téged is úgy neveltek, hogy át tudd venni. Sok helyen láttam erre példát. Az ifjonc először csak besegít, majd egyre jobban beletanul.

Ez kérdésként inkább akkor merül fel, ha vagy van már saját céged, és egy teljesen másikat nem szeretnél átvenni (miért is vennél át egy esztergáló műhelyt, ha épp fogorvosi vállalkozásod van), vagy egyáltalán nem akarnál vállalkozni.

A leköszönő cégvezető oldaladról viszont a legnehezebb kérdés.

Első kérdés, ami felmerül, hogy onnantól kezdve mit is fog csinálni.
Mi lesz a szerepe, ha nyugdíjba vonul és átadja a stafétát. Hogyan oldja meg, hogy ne folyjon bele a napi munkába újra és újra. Hiszed vagy sem, ez egy nagyon nehéz feladat. Elengedni sokévnyi megszokást.
Ha nem a gyermek veszi át az ügyvezetést, akkor a kérdés, hogy hogyan legyen “jó gazdája” a cégnek. Sokan ezért nem tudják elengedni a vállalkozásukat.

Második kérdés a megélhetés.
Eddig természetesen a cégből vett ki fizetést, osztalékot, egyebet. Ez most megszűnik. Hogyan tud tisztességesen megélni anélkül, hogy a gyermekei terhére lenne.
Mivel reményeim szerint neked még van néhány év, így relatívan könnyen össze tudsz tenni egy olyan tőkét, amelyre támaszkodni tudsz. Lépj velünk kapcsolatba, mert most még könnyen tudsz lépni. (Természetesen mondhatsz rá nemet is, infó nélkül viszont nehéz felelősségteljes döntést hozni.)

 

A fő kérdés, hogy mibe is kerül neked a generációváltás

Első fő kérdés: a generációváltás sebessége

A staféta átadása normál, tervezett keretek között sem megy egyik napról a másikra. Épp ezért szükséges idejében hozzákezdeni.
Statisztikák mutatják, hogy onnantól, hogy megvan a leendő ügyvezető személye, (akivel meg is állapodtál) onnantól átlagosan még 5-7 év, mire teljesen hátradőlhetsz. Ennyi alatt egyrészt beletanul mindenbe, másrészt elfogadják őt a munkatársak és a vevők is. Ez utóbbi néha nem is olyan könnyű, mint hiszed.

Ha te már leköszönő félben vagy, esetleg valamiért nem tudod ellátni a feladatkörödet és akár évekig tényleges vezető nélkül marad a céged, akkor már nincs cég, amit át lehet adni. Tehát ha nem gondolkodsz időben, akkor a mibe is kerül ez kérdés nagyon egyszerű: a teljes cégedbe kerül, akár egy élet munkája süllyedhet el.
Gondolj bele, ha holnaptól hónapokig-évekig be se mennél, akkor mi lenne a végére a cégeddel? Ugyanez a kérdés az öröklés témában is.

Második kérdés: a cég értékelése

Lehet, hogy te még fiatal vagy. Mondjuk 35-40 éves. 5-10 éve vagy vállalkozó, tehát a generáció váltás kérdését még nem annyira érzed égetőnek.
Jól élsz a céged termelte vagyonból. Lehet, hogy (még) nem vagy gazdag, de nem is panaszkodsz.
Mondjuk úgy, hogy „tipikus” vállalkozói létben élsz:

  • Számlát kérsz mindenről, hogy elszámold még azt a fúrót is, amit karácsonyra vettél magadnak.
  • Elmész vacsorázni céges pénzből (aztán meg csúnyán néz rád a könyvelő, de mindegy).
  • A cég által fenntartott kocsival mész mindenhova, még nyaralni is.
  • A cég viszont a családi házad pincéjében, garázsában, melléképületében van. Így viszont céges pénzből a rezsit is ki tudod okosan kozmetikázni egy kicsit. (Merthát te a munkahelyeden fürdesz, így odahaza már nem kell 🙂  , és a wc-n is csak a vállalkozói fenekedet törlöd ki, a magánt soha.)

Tehát igazából az életstílus miatt csinálod. Mint ahogyan nagyon sokan. Ez működik is, az első fennakadásig.

Probléma a generáció váltásnál a céged értékelhetőségével kapcsolatban

Összesen két probléma van ezzel a léttel, már ami az értékelés témáját illeti:

1. Onnantól, hogy bármiért úgy döntesz, hogy kiszállsz, a céged konkrétan értékelhetetlen, eladhatatlan, piacképtelen. Ki akarna megvenni úgy egy céget, hogy vihetik az egészet, de a kocsi is marad, és oldják meg, hogy a párszáz kilós helyhezkötött termelő gépet anélkül emeljék ki a picike ajtón, hogy a falat levernék.
Merthogy székhely és telephely nélkül adod el (lévén, hogy amúgy az a saját házad). Ráadásul csontvázak potyognak a pénzügyi nyilvántartásból. Egy esetleges tragédia esetén ilyenkor ez a garantált csőd. Mire ezt szétszedik az örökösök, addigra te már reinkarnáltál.

2. Ha még meg is oldod az értékelés kérdését, a növekedését nem. Gondolj bele, mi történne a cégeddel, ha azon a területen és körzetben dolgozna mindig, amiben épp most. Akkor is, ha látod, hogy vagy növekszel, vagy túlnő rajtad a most még picike konkurencia.

Hogy érthető legyen, mire gondolok: tegyük fel, hogy falusi turizmusban utazol. Területed határa a falu határa. Vagy nem akarsz kimozdulni, növekedni, vagy egész egyszerűen nem tudsz a fentiek miatt. Ha úgy döntesz, hogy bármiért is, de már nem szeretnél a faluban élni, és egyben mintegy bezárkózni, akkor kinek adod át? Ha nincs rendben a könyvelés, összefolyik minden, még egy ügyvezetőt sem tudsz találni arra, hogy továbbvigye, ami neked addigra már lehet 40 év munkád volt.

Zárszó

Tudom, hogy az átlag magyar adózó egyszerűen komoly nehézségekbe ütközne, ha minden adóterhet fillér pontossággal és napra pontosan befizetne. Egyszerűen nem életszerű mindenkitől ezt várni. Az is igaz, hogy az értékcsökkenési leírással néhány dolgot „kivezethetsz” a könyvelésből, kissé fehérítve azt. De mindenre nem tudod ezt a módszert alkalmazni, ha túlságosan összefonódott.

Az viszont egy reális elvárás tud lenni adóteher és fehérítés mellett is, hogy lásd át a saját cégedet, hogy az adott döntés mivel jár. Ülj le a könyvelőddel, és kapj egy tiszta képet arról, hogy mid is van. A generációváltás előkészítése megvalósulhat szintlépéssel is. Tervezd meg, hogy mivel is járna ez.

Kérdések:

  1. Hogyan készíted fel a saját cégedet (a majd egyszer esedékes) generációváltásra?
  2. A te cégedben hogyan oldod meg, hogy megfelelően elkülönüljön a privát és a céges vagyon?
  3. Generációváltásra láttál-e közvetlen környezetedben példát (akár sikeresre, akár sikertelenre)?

A céged elemzéséhez, a kiszállási stratégia és ezzel együtt a generációváltás megtervezéséhez vedd fel velünk a kapcsolatot. Kérdezz bátran, tudod, olcsóbb egy csomó kérdés a döntés előtt, mint akár egyetlenegy utólag.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.