Letöltések

Vállalkozások számára

 

Fenntartható fejlődés vállalkozásoknak

Hogyan éred el, hogy a vállalkozásodban hosszútávon is fenntartható legyen a haladás?

Ennek titka, hogy nem 3-5 éves tervekben gondolkodsz, hanem egymásra épülő rendszer segítségével a tudatos növekedést választod. Ezáltal a rövid-közép-hosszútávú célokat össze tudod hangolni.

 

Költségvetés tervező
A letöltéshez kattints a képre!

A számviteli mérleg tagolása

A számviteli mérleg kifejezés sok esetben inkább elkerülésre ösztönzi az embereket. Pedig ez az egyik beszámoló, amely hiteles képet ad egy vállalkozás gazdálkodásáról. Emiatt szükséges ismerned legalább alapszinten, ha befektetőként te magad szeretnél részvényt vagy kötvényt választani (magyarán egy cégbe befektetni), de akkor is, ha te magad vagy vállalkozó, és a saját cégedet szeretnéd felvirágoztatni.

Töltsd le a pdf-et, hogy megismerd a mérleget egy kicsit mélyebben. Megtudhatod ebből, hogy miért is van olyan sok része a mérlegnek, valamint azt is, hogy melyik része mit takar.

A mérleg tagolása
A letöltéshez kattints a képre!

 

Magánszemélyek számára

 

A hitelfelvétel menete

A hitelfelvétel sokszor túlságosan bonyolultnak tűnik ahhoz, hogy az ember átlássa. Így pedig sok időt és energiát, ezzel együtt pénzt is rabol. Ám ha tudod, hogy melyik lépés után melyik következik, akkor előre is tudsz készülni és már nem is lesz bonyolult.

A hitelfelvétel menete
A letöltéshez kattints a képre!

A 8 leggyakrabb befektetési csalás

Töltsd le ezt a dokumentumot, hogy megtudd, melyek azok a figyelmeztető jelek, amelyekről szokás szerint csak utólag derül ki, hogy csak megrövidítettek vele. Ha ezekre figyelsz, sokkal nagyobb eséllyel tudod elkerülni a számodra csak kárt okozó csalókat.

A hitelfelvétel menete
A letöltéshez kattints a képre!

Költségvetés felújítási és építési hitelhez

Ha jellemzően nem abból élsz, hogy felújítasz, akkor maga a felújítás vagy építés is kész rémálom lehet a vele járó stressz miatt. Ebből a stresszből vesz le ez az excel lista, ami lehetővé teszi, hogy előre megtervezd a költségeket, és ezáltal gördülékenyebben menjen minden.

Amikor banki hitelt szeretnél igényelni ehhez, a bank is hasonló felépítésű listát fog kérni tőled (a saját formátumuk ettől lehet kicsit eltér, de tartalmilag hasonló)

Költségvetés tervező excel
A letöltés elindításához kattints a képre!