PÁR PERC PÉNZÜGY – VIDEÓK

Mit kell tenned ahhoz, hogy te is jómódban élj? Mi mit jelent a pénzügy világában? Mi az, amire mindenképp figyelj ahhoz, hogy elkerüld a veszteséget

Miért olyan nehéz tartalékolni?

Leírás

Az ember a megszokások rabja. Vajon honnan ered az a szokás, hogy elfolyik a kezedből a pénz? Régebbről, mint hinnéd 🙂 , egészen az ősidőkig kell visszamenni ennek leleplezéséhez. Bár az ősembernek nem volt pénze, volt összegyűjtött élelme. Te már nem bogyókat meg mamutot gyűjtesz, hanem pénzt, de ettől csak átalakul a viselkedés, el nem tűnik. Erre az icipici ősi hangra tudatosan figyelve te is sokat tehetsz azért, hogy pénzügyileg is tudatosabb legyél, és történjen innentől bármi, a tartalékaid elegendőek legyenek.

A pénzügyi szabadsághoz vezető út

Leírás

Azt tapasztalod, hogy elfolyik a pénz a kezedből? Hogyan érd el, hogy pénzügyileg szabad legyél? A pénzügyi szabadsághoz vezető út egész egyszerű. Ha tudod, hogy mennyivel jobban jársz, ha pénzügyileg szabad vagy, akkor nem csak, hogy nem lesz nehéz, de később magad is meglepődsz, hogy mennyivel előrébb jársz, mint a környezeted.

Ha inkább olvasnál, akkor találsz egy bejegyzést a témáról a pénz Maslow piramisáról szóló részben.

A gazdagsághoz vezető út

Leírás

Mennyiben tér el egy szegény és egy gazdag ember pénzkezelési szokása? Nem, nem a bevétel határozza meg, hogy valaki szegény vagy gazdag lesz, hanem az, ahogyan a pénzzel bánik. Ha csak a bevételen múlna, nem látnál arra példát, hogy valaki a semmiből is vagyonokat épít, és arra sem, hogy a lottónyertes elszegényedik. Erről viszont az iskolában igazából semmit sem tanítanak. Most megtudhatod, hogy az a pénzkezelés, amit te magad használsz, hova vezet. Ha jó az irány, akkor gratulálok 🙂 Ha nem, akkor Te is dönthetsz úgy, hogy eléred a gazdagságot.

A kamatos kamat

Leírás

A kamatos kamat Einstein szerint is a világ legnagyobb matematikai felfedezése. Ha ismered, és használod, akkor te kapod, ha nem ismered, akkor te fizeted annak, aki viszont használja. Az iskolában is tanulhattál róla, de annnak a tudásnak a mindennapi életben nem sok hasznát veszed. Ahhoz ugyanis az kellene, hogy a kamatot, a futamidőt, befektetés minden részletét te magad határozhasd meg. De akkor mégis minek foglalkozz a kamatos kamattal?

Ha inkább olvasnál, akkor találsz egy bejegyzést a témáról a kamatos kamatról szóló részben.

Tartalomjegyzék:

0:00 Mi a kamatos kamat?
2:14 Miket tudsz kiszámolni a kamatos kamat segítségével?
3:59 Az iskolában ezt tanultad a kamatos kamatról
4:47 A kamatos kamat használata a mindennapi életben

Cost Average

Leírás

A cost average hatásra sokan úgy tekintenek, mint amivel megfogták az Isten lábát. Ez igaz akkor, ha megóv téged attól, hogy a befektetéseidet pánikszerűen eladd egy piaci visszaesésnél. De pusztán attól, hogy létezik a cost average (azaz átlagköltség), még nem leszel gazdag. A videóból megtudhatod, hogy mikor hasznos számodra a cost average, és azt is, hogy mik a határai.

Ha inkább olvasnál, akkor találsz egy bejegyzést a témáról a cost average-ről szóló részben.

A vésztartalék

Leírás

Azzal, hogy van vésztartalék a hátad mögött, lehetőséged nyílik arra, hogy a valódi pénzügyi szabadságot elérd anélkül, hogy kártyavárként omlana össze egy pénzügyi válság hatására.

Ha inkább olvasnál, akkor találsz egy bejegyzést a témáról a vésztartalékról szóló részben.

Tartalomjegyzék:

0:00 Mi a vésztartalék?
0:48 Mikor jön jól a vésztartalék?
1:20 Miért van rá szükséged?
2:28 Hogyan építsd fel a vésztartalékot?
3:50 Hol tartsd a tartalékot ahhoz, hogy biztonságban legyen?
6:26 Összefoglalás

Pénzügyi tudatosság lépései

Leírás

A pénzügyileg tudatosan felépített pénzkezelés lehetővé teszi számodra azt, hogy ne csak túlélj, hanem azt is, hogy gyarapodjon a bankszámlád, és elérd a céljaidat. A videóban szó lesz arról, hogy a pénzügyi tudatosság egyes szintjei hogyan épülnek egymásra, és arról is, hogy melyik szakaszban mi a fontos.

Tartalomjegyzék:

0:00 A pénzügyi tudatosság piramisa
0:37 Megtakarítás, vésztartalék szerepe
1:30 Biztonság, védelem: mit biztosíts
3:45 Konzervatív befektetések (ismerkedj meg a befektetések világával)
4:25 Tudatosan vállalt kockázat a nagyobb hozamkilátással bíró befektetésekkel
6:36 Egyéni célok megvalósítása
7:57 Összefoglalás